V školskom roku 2008/2009 môžete na našom SOŠ študovať v troch učebných odboroch. Vyberte si z našej ponuky:
2487 2 AUTOOPRAVÁR
Je to 3 - ročný učebný odbor určený pre chlapcov, ktorý sa ukončuje záverečnou skúškou. Absolventi môžu ďalej pokračovať v nadstavbovom štúdiu dopravná prevádzka.
Je to učebný odbor, ktorý má u nás už dlhoročnú tradíciu. Žiaci sa pripravujú v učebniach teoretického vyučovania a v školských dielňach. Dielne sú vybavené tak, aby žiaci mohli vykonávať údržbu, diagnostiku a opravy motorových vozidiel. Časť odbornej prípravy sa uskutočňuje aj v autoservisoch v Krupine.
Charakteristika odborného zamerania:
Absolvent je kvalifikovaný odborný pracovník, schopný vykonávať príslušné práce
na špecializovaných pracoviskách vo výrobných podnikoch a v opravárenstve. Má
ucelené základné teoretické vedomosti a praktické zručnosti potrebné pre
štandardné opravy cestných motorových vozidiel. Na základe informácií získaných
v technickej dokumentácii výrobcov cestných motorových vozidiel, vie posúdiť
stav a pripravenosť pracoviska, vie zvoliť pracovné postupy a prípravné práce.
Pri práci s vozidlom a pomôckami je schopný použiť štandardnú opravárenskú
techniku.
2433 2 OBRÁBAČ KOVOV
Je to 3 - ročný učebný odbor určený pre chlapcov, ktorý sa ukončuje záverečnou skúškou. Absolventi môžu ďalej pokračovať v nadstavbovom štúdiu strojárstvo.
Je to pomerne nový učebný odbor, v ktorom žiaci získajú základné zručnosti v oblasti obrábania materiálov. Príprava žiakov sa uskutočňuje v učebniach teoretického vyučovania a v školských dielňach. SOU Krupina má uzatvorenú dohodu so strojárenskou firmou WAY INDUSTRY a.s. Krupina o spolupráci pri praktickej príprave žiakov, ktorá sa v priestoroch firmy realizuje v 2. a 3. ročníku.
Charakteristika odborného zamerania:
Strojové trieskové obrábanie kovových a nekovových súčiastok na základe poznania vlastností obrábaných materiálov, rezných podmienok a geometrie nástroja. Nastavenie, obsluha a údržba základných druhov obrábacích strojov(sústruh, frézovačka, brúska, vŕtačka, vyvŕtavačka), kontrola a meranie obrobkov, ošetrovanie bežných pracovných nástrojov. Žiaci sa zoznámia aj s delením materiálov na strojových pílkach, strihaním, nitovaním, letovaním i zaobchádzať s meradlami.
2964 2 CUKRÁR
Je to 3 - ročný učebný odbor určený pre dievčatá a chlapcov, ktorý sa ukončuje záverečnou skúškou. Absolventi môžu ďalej pokračovať v nadstavbovom štúdiu potravinárska výroba.
Je to učebný odbor s niekoľkoročnou tradíciou. V tomto učebnom odbore zabezpečuje praktickú prípravu žiakov SPVP Krupina a teoretické vyučovanie sa uskutočňuje v priestoroch SOU Krupina. Praktické zručnosti našich žiakov boli ocenené na rôznych súťažiach celoslovenského významu.
Charakteristika odborného zamerania:
Spracovanie základných surovín a prísad pre cukrárske cestá, plnky, krémy, pasty a polevy mrvením, mixovaním, trením, varením a šľahaním. Zhotovovanie cukrárskych polotovarov, korpusov, hotových výrobkov, múčnikov a zmrzlín tvarovaním, pečením, vyprážaním, varením, plnením, krájaním, zdobením a ďalšou špeciálnou úpravou vrátane ich umelecky vytváraného spracovania.Obsluha a nastavovanie strojových mechanizačných a technologických zariadení. Kontrola a vyhodnocovanie priebehu technologického procesu a samostatné vykonávanie potrebných zásahov na zabezpečenie optimálnej kvality výrobkov.